Hvorfor bruge personlighedstest? 


Find den rette kandidat.

Over halvdelen af alle virksomheder afholder minimum to samtalerunder. Her er der typisk hvor en test introduceres og en business case. Det er til begge parters fordel, at processen er grundig, for fejlrekrutteringer er dyre for virksomhederne, og opslidende for den enkelte kandidat.

I den første runde handler det om det faglige fundament er i orden – og om du som kandidat har de relevante erfaringer til at kunne varetaget jobbet. I anden samtalen går man derfor mere i dybden.

Personlighedstest er ikke noget mystisk magisk eller noget med kaffegrums – det er en professionel struktureret måde for virksomheden at lære kandidaten at kende.

Hver tredje private virksomhed bruger forskellige test, og hos de store virksomheder er tallet endnu højere. Derfor kan du lige så godt være forberedt på, at du skal deltage i en test, når du søger arbejde.

En personlighedstest er altid en god måde at vise sider af dig selv, som ikke nødvendigvis kommer frem til jobsamtalen. Testen kan bruges til at vurdere, hvordan din personlighed matcher jobbet, og du skal se den som et supplement til jobsamtalen.

Testen er ikke en facitliste, og i mange tilfælde er der ikke kun ét svar på spørgsmålene. Det er mere et værktøj, hvor man bliver klogere på sig selv – og virksomheden bliver klogere på dig.

Brug tests ved teamudvikling og til personalesamtaler

I teamudvikling vil en test øge kendskab til alle teammedlemmerne og være med til at styrke samarbejdet.

At starte teamudvikling med en individuel test af teammedlemmerne kan give jer en genvej til at forstå jer selv og hinanden. Det giver et fælles afsæt for udviklingen og et fælles sprog til at tale om, hvordan I fungerer og udvikler jer som team.

Formålet bestemmer valg af test. Valget af test afhænger af jeres arbejdsopgaver, jeres udfordringer og af, hvad I gerne vil arbejde med. Testen kan for eksempel belyse personlighedstræk, jeres forskellige styrker eller jeres præferencer i arbejdsstil og samarbejde.

Individuel tilbagemelding, fælles arbejde. Testen er individuel, og vi gennemgår som regel resultaterne med jer hver især, inden vi arbejder med dem i teamet. Diversitet er en styrke i et team, og jo bedre I kender jer selv og hinanden, jo mere konstruktivt kan jeres samarbejde blive.

Vil du vide mere?

Kontakt os gerne til en uformel snak om, hvordan testning kan sætte gang i jeres teamudvikling.